Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Χρηστικό: Πώς να ξεκολλήσει το iPhone

Πολλοί είναι οι φίλοι που με παίρνουν έντρομοι τηλέφωνο, να μου πούν οτι το iPhone τους έκλεισε ξαφνικά και δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα. Βέβαια, θα ρωτήσετε γιατί εμένα. Αυτό δεν ξερω να το απαντήσω!!

Ψυχραιμία φίλοι μου. Μην τρομάζετε και νομίζετε πως δώσατε τόσα λεφτά για κάτι που χαλάει τόσο εύκολα. Μην πηγαίνετε στο σέρβις με την πρώτη δυσκολία. Το μόνο που χρειάζεται η συσκευή είναι reset και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε μόνοι σας και μάλιστα χωρίς να χάσετε ούτε ένα αρχείο. Αυτό συμβαίνει για τον εξής απλούστατο λόγο. Αυτά τα κινητά, στην ουσία είναι μικροί υπολογιστές. Χρειάζονται επανεκκίνηση κάθε δυο βδομάδες περίπου. Εμείς το αφήνουμε ανοικτό για ολόκληρους μήνες, αφού φροντίζουμε να το φορτίσουμε πριν κλείσει απο μπαταρία. 


Λοιπόν, το reset γινεται ως εξής: 

Έτσι κλειστό που είναι το τηλέφωνο, βάζουμε τα δάχτυλά μας πάνω στα δύο μοναδικά κουμπιά που έχει η συσκευή. Το κεντρικό κουμπί κάτω απο την οθόνη και το κουμπί on-off που εχω πάνω δεξιά. Τα πατάμε ταυτόχρονα και παρατεταμένα για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Δεν τα αφήνουμε αν δεν δούμε το "μήλο" να εμφανίζεται στην οθόνη. Μόλις το δούμε τα αφήνουμε. Το reset έχει γίνει και το τηλέφωνο θα ανοίξει σε δυο λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο και δεν έχετε χάσει τίποτα. Οι φωτογραφίες, οι επαφές, τα μηνύματα κτλ, είναι όλα εκεί. 

Συμβουλή από τις Μελυσουλες: 

Μία φορά τη βδομάδα καλό είναι να κλείνουμε το κινητό μας απο το κουμπί και να το ξανανοίγουμε μετά απο ένα λεπτό. Έτσι δεν πρόκειται να μας κολλήσει ποτέ!!

3 σχόλια: