Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Πώς να γίνεις πιο δημιουργικός

Συχνά μπορεί οι άλλοι να σου λένε, πως έπρεπε να είχες γεννηθεί πιο δημιουργικός και οτι τωρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να αλλάξεις κάτι. Μην τους ακούς και μην τους αφήνεις να σου λένε τέτοια πράγματα.

Εντάξει, μπορεί κάποιοι να έχουν γεννηθεί με ένα παραπάνω ταλέντο, απο κάποιους άλλους, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Αρχικά πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις και να δουλεύεις πολύ γι' αυτό. Να μην απογοητεύεσαι απο τυχόν αποτυχίες, ή κακοτοπιές. Εννοείται πως χρειάζεται να έχεις αρκετή ψυχική ενέργεια, αλλά και σωματική. Ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή σου τα χαρίζουν απλόχερα αυτά τα δύο. 



Κάτι άλλο που συστήνουν οι ειδικοί, είναι να βγαίνεις έξω απο το χώρο που δουλεύεις, αρκετά συχνά. Πιθανότατα να σου έρθουν ιδέες, που μέσα δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Κράτα το γραφείο και γενικά το χώρο που δουλεύεις, καθαρό και συμμαζεμένο. Ψάξε να βρείς την έμπνευση σε οτιδήποτε συναντάς καθημερινά γύρω σου. Τέλος, φρόντισε να περιβάλλεσαι απο τους σωστούς ανθρώπους, ή ακόμα καλύτερα, από διαφορετικούς ανθρώπους και οχι καθημερινά απο τους ίδιους. Λογικά θα σου δίνουν νέες ιδέες και κουλτούρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου