Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Χρηστικό: Προστασία από τα ενοχλητικά κουνούπια

Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα ενοχλητικά για όλους κουνούπια. Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που δεν τους τσιμπάνε, δεν σου είναι καθόλου ευχάριστη η αίσθηση όταν κάθεται επάνω σου να σε μυρίσει, ή όταν έρχεται δίπλα στο αφτί σου με εκείνο το "ζζζζζζζ".


Η φύση, μας έχει δώσει αρκετά "όπλα", που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να τα διώξουμε μακρυά, ή, για τους πιο άτυχους, να αντιμετωπίσουμε τα τσιμπήματά τους.

Ας δούμε λοιπόν τις λύσεις:

Για να τα διώξουμε μακρυά από το σπίτι πρέπει να γνωρίζουμε ότι, σιχαίνονται κάποιες μυρωδιές. Νούμερο ένα απωθητικό γι' αυτά, είναι ο βασιλικός. Βάζουμε γλαστράκια βασιλικού γύρω γύρω στο σπίτι. Αν αυτό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει, υπάρχει και κάτι  πιο εύκολο. Σκορπίστε καρφάκια γαρυφάλλου ή φύλλα κυπαρισσιού, στα παράθυρα και την πόρτα του σπιτιού. Ένας άλλος τρόπος, που δεν θα συστήναμε όμως λόγω έντονης μυρωδιάς, είναι το ξύδι. Αν αλοίψετε το σώμα σας με ξύδι, δεν θα σας πλησιάσουν κουνούπια, αλλά ούτε και άνθρωποι. Τέλος, προσπαθήστε να ποτίζετε τις πρωινές ώρες, που στεγνώνει εύκολα το νερό, γιατί όταν μείνει και λιμνάσει, είναι ό,τι καλύτερο για να αφήσει το κουνούπι, σε αυτό τα αυγά του.


 Όταν βγαίνετε έξω, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και μην φοράτε γλυκά αρώματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μην σας πλησιάσουν τα αντιπαθή έντομα.

Για τους πιο άτυχους, αυτούς δηλαδή που, ενώ έκαναν όλα τα παραπάνω, αλλά και πάλι τσιμπήθηκαν, μπορούν να φτιάξουν μια κρέμα, με μαγειρική σόδα και νερό. Όχι μεγάλες ποσότητες. Λίγη σόδα σε ένα μικρό ποτήρι, λίγο νερό, τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κολλώδης κρέμα και την εφαρμόζουμε πάνω στο τσίμπημα.  Σε ελάχιστη ώρα θα έχουμε ανακουφιστεί.


Αυτές ήταν οι συμβουλές από εμάς. Καλή τύχη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου