Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ελληνικά καλοκαίρια!

Αχ.... Ελληνικά καλοκαίρια, με όμορφες εικόνες απο τα μέρη της πατρίδας μας, με ατέλειωτα μπάνια στη θάλασσα και ηλιοκαμμένα κορμιά, με κοκτέιλ στην άκρη του γιαλού, με παρέες που βρίσκονται μόνο στο χωριό και ποτέ στην πόλη, με τον ήχο απο τα τζιτζίκια να είναι μουσική στα αφτιά και ατελείωτη ξεγνοιασιά!! 
Ναι, αυτό είναι το καλοκαίρι στην Ελλάδα που οι περισσότεροι των λαών ζηλεύουν και προσπαθούν έστω μια φορά στη ζωή τους να το ζήσουν.  
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά... Εμείς τα ελληνόπουλα που το έχουμε άφθονο και το ζούμε κάθε φορά, πολλές φορές δεν το εκτιμούμε. Δεν είναι λίγες οι φορές, που ακόμα και σήμερα, μετά απο τόσες καμπάνιες απο τηλεοράσεως και όχι μόνο, βλέπεις ανθρώπους να φεύγουν απο την παραλία και να "ξεχνούν" τα ποτήρια απο τον καφέ τους και τα μπουκαλάκια απο το νερό εκεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπεις σκάφη να πλησιάζουν τις παραλίες, παραβιάζοντας τις σημαδούρες, εκεί που κολυμπούν μικρά παιδιά. Το χειρότερο κατά τη γνώμη μας δε, είναι όλη αυτή η προσπάθεια κερδοφορίας, που σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπεται σε αισχροκέρδεια. Μας φαίνεται πραγματικά απίστευτο, να πρέπει να πληρώσουμε για να χρησιμοποιήσουμε μια παραλία, η οποία δεν μας προσφέρει τίποτα διαφορετικό απο μια ελεύθερη. Μας φαίνεται αδιανόητο, να μας χρεώνουν έναν καφέ δίπλα στο κύμα 5€. Τα υλικά του καφέ, παραμένουν ίδια, ακόμα και αν αυτός πίνεται μέσα στη θάλασσα. 
Πρέπει πρώτοι εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε τη χώρα μας και τους ανθρώπους της, επισκέπτες και γηγενείς. Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε, ίσως το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο απο αυτό που περιμένουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου