Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συνταγή: Πανακότα




Αυτή τη φορά η συνταγή μας θα είναι για ένα αγαπημένο γλυκό ιταλικής προέλευσης. Η γνωστή σε όλους και γευστική πανακότα.

Υλικά

200γρ. κρέμα γάλακτος 
300γρ. γάλα
70 γρ. ζάχαρη 
3 φύλλα ζελατίνες
1 βανίλια 

Εκτέλεση 

Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες σε ενα μπολ με νερό να μαλακώνουν.  Ρίχνουμε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.  Μόλις το γάλα πάρει την πρώτη βράση, το βγάζουμε τελείως απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα υλικά ανακατεύοντας. Πρώτα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις ζελατίνες (χωρίς το νερό). Μόλις έχουν γίνει όλα ενα υγρό το σερβίρουμε σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και πήξει, για να το φάμε, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε σιρόπι θέλουμε, ή ξηρούς καρπούς, ή φρούτα κτλ. 

Μικρά μυστικά

Έχουμε δοκιμάσει και με light (πράσινο) γάλα και μας έγινε ωραίο. Άργησε λίγο περισσότερο να πήξει, αλλά ήταν καλό.η κρέμα γάλακτος πρέπει οπωσδηποτε να είναι μπλε, με όλα τα λιπαρά. 
Δεν έχει σημασία αν θα το αφήσετε να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο. Όπως σας βολεύει...



Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου