Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συνταγή: Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα.




Θα σας δώσουμε μια συνταγή δικής μας εμπνεύσεως, που όποιου του αρέσουν τα ζυμαρικά, θα τη λατρέψει. Εμείς την προτιμούμε με παπαρδέλες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ζυμαρικό θέλετε.

Υλικά για 3 άτομα. 

1 συσκευασία παπαρδέλες 
200γρ. κρέμα γάλακτος light
150γρ. μπέικονκαπνιστό
1 μικρή συσκευασία μανιτάρια φρέσκα
 Αλάτι
 Πιπέρι 
Μοσχοκάρυδο τριμμένο. 


Προετοιμασία 

Βράζουμε τα ζυμαρικά, κανονικά όπως για οποιαδήποτε άλλη συνταγή, σε αλατισμένος νερό. Δεν τα βουτυρώνουμε όμως. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ρίχνουμε σε ενα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς βούτυρο ή λάδι. Το μπέικον έχει απο μονο του λίπος. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και αφού έχουμε πλύνει τα μανιτάρια τα κόβουμε κι αυτά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να σωταριστούν μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις έχουν σοταριστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στις επιθυμητές ποσότητες και αφήνουμε για 1-2 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε ολόκληρη τη σάλτσα μεσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε, να παει παντού. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. 

Καλή όρεξη !!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου