Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κρέπες συνταγή!


Για αρκετό καιρό τώρα, οι κρέπες της συντάκτριας, έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής. Γι' αυτό θα μοιραστούμε τη συνταγή, αλλά και κάποια μικρά μυστικά μαζί σας!

Υλικά:
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1-1,5 κ.γλ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά για λίγο και προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε πάλι για λίγο μαζί αυτά τα δύο και έπειτα αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι χτυπώντας. Όταν ανακατεύουν αυτά, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη, και το βούτυρο και χτυπάμε ακόμη λίγο να ανακατεύουν και το μίγμα μας ειναι έτοιμο. 

Ψήσιμο:
Χρησιμοποιούμε ενα τηγάνι αντικολλητικό. Βάζουμε το μάτι της κουζίνας στη μεγαλύτερη σκάλα για να ζεστάνουμε το τηγάνι πριν ρίξουμε το μίγμα μέσα. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και  παίρνουμε τη βαθιά κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε μια κουταλιά απο το μίγμα μας στο τηγάνι και το γυρίζουμε γύρω γύρω να απλωθεί σε όλο το τηγάνι το μίγμα. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει απο το τηγάνι , σημαίνει πως είναι εχει ψηθεί η κρέπα μας. Τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά για λίγο και ειναι έτοιμη. 

Μικρά μυστικά:
Προσπαθούμε το μίγμα μας να είναι αραιό, για να απλώνεται εύκολα στο τηγάνι. Γι' αυτό το λόγο βάζουμε λίγο λιγότερο αλεύρι από οτι γάλα. Αν δεν το έχουμε καταφέρει προσθέτουμε εκείνη τη στιγμή, γάλα ή νερό και ανακατεύουμε. Με γάλα εβαπορέ γίνεται καλύτερη η κρέπα. Αυτή η δόση είναι για 7-8 κρέπες. Αν θέλετε να βάλετε διπλή δόση χρησιμοποιήστε όλα τα υλικά διπλά, εκτός απο τη βανίλια. Μια βανίλια σε 4 αυγά αρκεί. 

Καλή επιτυχία!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου