Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ξύπνημα στο χωριό

Μιας και βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και το καλοκαίρι καλά κρατεί, πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε να επισκεφθούμε τα χωριά μας, ή βρισκόμαστε ήδη σε αυτά.
Το να ξυπνάς στο χωριό, είναι πραγματικά δύσκολο να το συγκρίνεις, με το να ξυπνάς στην πόλη.  Στο χωριό το πρώτο πράγμα που ακούς το πρωί, μπορεί να είναι ένας κόκκορας που "φωνάζει" για να σημάνει τη νέα μέρα, ενα θρόισμα φύλλων, απο το αεράκι που μόλις έπιασε, ενα γαύγισμα σκύλου, το οποίο παρεμπιπτόντως, όταν πολλοί απο εμάς το ακούμε στην πόλη, μας ενοχλεί, ακόμα και ο ήχος απο το αγροτικό που περνάει απέξω, μας φαίνεται μελωδία, μπροστά στο θόρυβο απο τις λεωφόρους της πόλης.

Βγαίνεις στη φύση, κοιτάς τον ήλιο που δειλά μόλις ξεπρόβαλε και δεν έχεις να σκεφτείς και να αναρωτηθείς τίποτα, ή σχεδόν τιποτα.
Αναρωτιέσαι γιατι συμβαίνει αυτό και πότε θα σου δωθει η ευκαιρία να το ξαναζήσεις.

Θα με πείτε ρομαντική, αλλά έχω να δώσω μια συμβουλή. Προσπαθήστε, όσο το δυνατόν περισσότερο να εξοικονομείτε χρόνο και να επισκεφτείτε το χωριό και τη φύση. Στη δουλειά, ποτέ κανένας δεν θα αναγνωρίσει, πόσες όμορφες στιγμές δεν έζησες, για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Όσο πιο καλά αισθάνεσαι, τόσο πιο πολλά έχεις να δώσεις, στον εαυτό σου, στους φίλους σου, ακόμη και στην εργασία σου.  Μιλάω απο προσωπική εμπειρία και θέλω να το μοιραστώ. Ίσως καταφέρω  κατι...

Μόνικα Γαλανοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου