Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πανκεικς για πρωινό. (Συνταγή)

Τα πανκεικς, ή οι τηγανίτες στα ελληνικά, αποτελούν ένα γευστικότατο και διαφορετικό θα λέγαμε πρωινό!!
Σερβίρονται με μέλι, σιρόπι, μερέντα, ή ο,τι άλλο σας αρέσει.

Εμείς θα σας πούμε τη συνταγή που έχουμε δοκιμάσει και μας άρεσε!

Υλικά 

1 αυγό 
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα 
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
2 κ.γλ. ζάχαρη 
2 κ.γλ. βούτυρο λιωμένο 
1 πρέζα αλάτι 

Προετοιμασία 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το γάλα και ξαναχτυπάμε και τα βούτυρο και ξαναχτυπάμε. Μετά αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Το μίγμα μας ειναι έτοιμο για ψήσιμο. 



Ψήσιμο 

Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι. Βουτυρώνουμε ελάχιστα, μόνο για το πρώτο πανκεικ μας. Μετά δεν χρειάζεται.  Βάζουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.  Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας απο το μίγμα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις αυτο αρχίσει να κάνει κρατήρες απο πάνω, σημαίνει πως είναι έτοιμο απο τη μια πλευρά και θέλει γύρισμα. Το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά και μόλις ξεκολλήσει απο το τηγάνι είναι έτοιμο. 



Μικρά μυστικά 

Μην φοβηθείτε αν δείτε το μίγμα αρκετά πηχτό. Έτσι πρέπει να είναι. Αρκεί να μπορεί να απλωθεί ελάχιστα στο τηγάνι μας. Με γάλα εβαπορέ και όχι φρέσκο, μας άρεσε περισσότερο. 

Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου