Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ




Η Αμοργός μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς ως το νησί για εναλλακτικές διακοπές. Εκτός από τις υπέροχες θάλασσες που διαθέτει, γνωστή και ως το "απέραντο γαλάζιο" του Αιγαίου, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, αυτή της πεζοπορίας (μονοπάτια) έρχεται να κάνει το νησί, ακόμη πιο διαδεδομένο στον επισκέπτη και λάτρη της φύσης και των σπορ.









Το γνωστό σε όλους μοναστήρι που κοσμεί την Αμοργό και είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού, είναι η "Παναγία η Χοζοβιώτισσα", όπου μπορείς να την επισκεφθείς συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, καθότι μοναστήρι, και να ξεναγηθείς στο εσωτερικό αυτού του απίστευτου κτίσματος που βρίσκεται σε βράχο του νησιού. 
Εκεί προσφέρεται στον προσκυνητή και επισκέπτη, λουκούμι και Αμοργιανό ρακόμελο από τον ηγούμενο της Μονής.

Η Παναγία η Χοζοβιώτισσα



Το νησί διαθέτει δυο λιμάνια, τα Κατάπολα ως το πιο ήσυχο και οικογενειακό περιβάλλον, και την Αιγιάλη που προσελκύει περισσότερο νεαρό κόσμο αφού έχει έντονη νυχτερινή ζωή, χάρη στα παραθαλάσσια μπαράκια. Ένα από τα πιο γνωστά μπαράκια της Αιγιάλης είναι το Q, όπου απογειώνει την νυχτερινή ζωή του νησιού και είναι πόλος έλξης για αυτούς που αναζητούν καλή μουσική και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.


Αιγιάλη


Τα χωριά Θολάρια και Λαγκάδα, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τον όρμο της Αιγιάλης, είναι ένας άλλος λόγος να επισκεφθείς την Αμοργό, όπου μπορείς να γευματίσεις σε παραδοσιακά ταβερνεία και να ακούσεις νησιώτικη μουσική από του λυράρηδες της περιοχής.

Βέβαια στην Αμοργό δεν λείπουν και τα πανηγύρια, όπως σε όλα τα νησιά, που αν είσαι τυχερός και παρευρεθείς σε ένα από αυτά, θα ακούσεις καλή παραδοσιακή μουσική και θα χορέψεις μαζί με το πλήθος.


Η Χώρα





Κάπου στη μέση της διαδρομής μεταξύ των δύο λιμανιών, βρίσκεται και η χώρα, όπου δεσπόζουν οι Μύλοι. 


Η Χώρα

Μπορείς να περιπλανηθείς στα πανέμορφα σοκάκια της χώρας και να απολαύσεις το καφέ σου το πρωί ή το ποτό σου το βράδυ, καθώς και εδώ υπάρχει έντονη   νυχτερινή ζωή με τα πιο γνωστά μπαράκια, την "μποτίλια" και το "γιασεμί". 



Για τις θάλασσες και τις παραλίες, τα λόγια είναι περιττά, αρκεί κάποιος να κολυμπήσει σε αυτά τα «γαλάζια» νερά που σε μαγεύουν και έχουν κάνει ξακουστό το νησί.   
Αυτό ήταν, ερωτεύτηκες το νησί, όπως κάνουν πολλοί που το επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι, όπως είμαι και εγώ μία από αυτούς.


Αγία Άννα






το ναυάγιο


Αιγιάλη









Ραντεβού στο νησί!

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ευγενία Στεφανή








 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου