Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Παλιά αγαπημένα περιοδικά. Φωτογραφικό αφιέρωμα


Τι να πει κανείς για τα περιοδικά παλιότερης κυκλοφορίας, που γονείς, παππούδες, αλλά κι εμείς οι νεότεροι, περιμέναμε να περάσει η βδομάδα, για να έρθει το νέο τεύχος στο περίπτερο, ή το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Περιοδικά με..."στυλ", που πάντα είχαν κάτι νέο, να μας πουν και να μας προτείνουν. Περιοδικά γραμμένα, από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουν, με "ψαγμένη" ύλη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό (πάντα με λεζάντες για να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε). Περιοδικά εξειδικευμένα στο πλέξιμο, τη μουσική, το πρόγραμμα της τηλεόρασης, το ψάρεμα, το κυνήγι, την κατάδυση. Με εξώφυλλα αγαπημένα, που τα μεγαλύτερα είδωλα της εποχής, δεν δίσταζαν να ποζάρουν, για αυτά...και για εμάς!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τις "Εικόνες", τη "Γυναίκα", τον "Ταχυδρόμο", τη "Μανίνα", την "Κατερίνα", το "Μπλεκ", το "Αγόρι", παλιότερα το "Φαντάζιο" το "Ρομάντσο" κτλ.

Ας δούμε μερικά από αυτά....


Θα μπορούσα, να βάλω αμέτρητα εξώφυλλα, γιατί είναι πολλές και όμορφες οι αναμνήσεις. Κάτι τέτοιο όμως, ίσως ήταν κουραστικό. Πιστεύω πως πήραμε, μια μικρή δόση ανάμνησης και θυμηθήκαμε εκείνα τα όμορφα χρόνια!!

Μόνικα Γαλανοπούλου






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου