Τώρα, εν όψει Δεκαπενταύγουστου, που είναι νηστεία και πολλοί από εμάς, τηρούν αυτό το έθιμο, έχω να σας προτείνω, μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή για χαλβά!
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού λάδι
αλεύρι όσο πάρει
1,5 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
αμύγδαλο κοπανισμένο όσο θέλουμε
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Διαδικασία:
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, να είναι έτοιμο σιρόπι.
Μετά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να πιει το λάδι. Αφού πάρει χρώμα το αλεύρι, ρίχνουμε τη φρυγανιά και το αμύγδαλο το κοπανισμένο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Το αφήνουμε να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε. Αρχίζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι,λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το έχουμε ρίξει όλο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το απλώνουμε σε ένα ταψί, το πλάθουμε λίγο να είναι ομοιογενές και το κόβουμε ρόμβους. Ρίχνουμε κανέλα γαρύφαλλο τριμμένο, σουσάμι και προαιρετικά ζάχαρη. Έτοιμος ο χαλβάς μας!!
Καλή επιτυχία!!
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας πετιμέζι, αλλά σας λέω την πιο απλή, που ξέρω από τη γιαγιά μου.
Μόνικα Γαλανοπούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου