Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να μας συνοδεύει το ουζάκι μας ή την δροσερή μας μπύρα, είναι οι κολοκυθοκεφτέδες. Δοκιμάστε την.
ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια κολοκυθάκια
200gr φέτα τριμμένη
2 αυγά
100gr αλεύρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός κ.σ.
άνηθος κ.σ.
μέντα κ.σ
ρίγανη κ.σ.
πιπέρι μαύρο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι να στραγγίξουν στο ψυγείο.
Την επόμενη αδειάζουμε σ' ένα σκεύος τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά στο χέρι. Στο τέλος αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει ένα ρευστό «ζυμάρι». Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε στη φριτέζα ή σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, γυρνάμε από την άλλη. Τα βγάζουμε από το λάδι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή με γιαούρτι.
Καλή όρεξη!!!
Ε.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου