Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ








Μια εύκολη, γρήγορη και άκρως γευστική συνταγή, είναι αυτή της μπουγάτσας που σας προτείνουμε παρακάτω:



ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
1 πακέτο σφολιάτα
βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλα για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. 
Τώρα παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο, το ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μέσα το φύλλο της σφολιάτας. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την στρώνουμε πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και συμπληρώνουμε πάνω από την κρέμα, άλλο ένα φύλλο σφολιάτας. Την χαράζουμε σε κομμάτια. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα μας. 



Καλή επιτυχία.
Ε. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου