Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και όλοι ονειρευόμαστε θάλασσες, διακοπές και καλό φαγητό, σας προτείνουμε συνταγή θαλασσινών και συγκεκριμένα γαρίδες σαγανάκι. Η προετοιμασία της απλή και γρήγορη.
ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)
8 γαρίδες (200 γρ.) καθαρισμένες εκτός κεφάλι και ουρά.
5 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 γρ. καυτερή πιπεριά
70 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. φέτα σε κύβους
10ml ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
3 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες αφήνουμε να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και την καυτερή πιπεριά και μαγειρεύουμε ώσπου να γλασάρει η σάλτσα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη και τη φέτα.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Ε.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου