Το κρεμμύδι είναι πολύ νόστιμο όταν το τρως ωμό, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο, όταν το τρως μαγειρεμένο, γιατί, όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι από εσάς, το κρεμμύδι στη φωτιά γίνεται γλυκό.
Εγώ θα σας δώσω την καλύτερη συνταγή για κρεμμυδόπιτα που έχω γευτεί και τη θεωρώ και την πιο εύκολη, από όλες όσες έχω δοκιμάσει να φτιάξω μόνη μου.
Υλικά
10 κρεμμύδια κανονικού μεγέθους, για 30 εκατοστά ταψί.
3-4 πράσα, το άσπρο μέρος μόνο
άνηθο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
λίγο αλεύρι
λίγο λάδι
λίγο γάλα
Διαδικασία
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά, για να μην καούν. Μετά από λίγο, ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά. Σε μια λεκανίτσα, έχουμε κόψει τον άνηθο. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια με τα πράσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ετοιμάζουμε μια κούπα μπεσαμελ (αλεύρι, γάλα, λάδι ή βούτυρο). Προσοχή, τη μπεσαμελ τη θέλουμε κρύα. Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε μέσα στη λεκανίτσα και αυτή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε το φύλλο στο ταψί, ρίχνουμε όλο το μείγμα, το στρώνουμε λίγο να είναι ομοιόμορφο και από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Πρέπει να γνωρίζετε
-Αν θέλετε προσθέτετε μπέικον. Εμάς μας αρέσει και με τους δύο τρόπους.
-Το μυστικό της καλής γεύσης, βρίσκεται στο φύλλο σφολιάτας και όχι κρούστας που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.
Καλή επιτυχία!!
Μ. Γ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου