Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πλυντήριο πιάτων. Αλήθειες, που πρέπει να γνωρίζετε


Για πολλά νοικοκυριά στον τόπο μας, το πλυντήριο πιάτων, ακόμα αποτελεί ταμπού. Πολλές είναι οι νοικοκυρές, αλλά και οι σύζυγοι αυτών, που θεωρούν πως αν πλύνουν τα πιάτα τους σε πλυντήριο και όχι με τα χέρια τους, θα τις αποκαλέσουν τεμπέλες, ή οτιδήποτε έχει να κάνει με παντελή απουσία νοικοκυροσύνης. Αρκετοί είναι οι φίλοι, που χλεύασαν τον άλλο, όταν είδαν να χρησιμοποιεί μια τέτοια συσκευή. Δεν είναι έτσι όμως. Πρέπει να γνωρίζετε τα εξής, για να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα.

Το πλυντήριο πιάτων, χρησιμοποιεί θερμοκρασίες, 60-70-80 βαθμούς,  που το ανθρώπινο χέρι είναι αδύνατον να αντέξει. Έτσι, τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνά μας, απολυμαίνονται καλύτερα και είμαστε πιο σίγουροι για την υγιεινή.

Το πλυντήριο, όσο και αν δεν το πιστεύετε, χρειάζεται λιγότερο νερό, για να πλύνει π.χ. 3 σερβίτσια, από ότι θα χρειαζόμασταν να τα πλύνουμε  στο χέρι. Ίσως κάποιοι πουν, ότι μπορεί να χρησιμοποιεί λιγότερο νερό, αλλά καίει περισσότερο ρεύμα. Αυτό όμως μπορείς να το αποφύγεις πια, διαλέγοντας ένα πλυντήριο υψηλής ενεργειακής κλάσης και φυσικά βάζοντάς το να δουλέψει με το νυχτερινό ρεύμα. Έτσι θα έχεις μικρότερη κατανάλωση, σχεδόν όση χρειάζεσαι, για να ζεστάνεις το νερό μόνος σου.

Για να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, μπορείς να μην αγοράζεις γυαλιστικό, που κάθε λίγο θα σου ζητάει. Στην θήκη που μπαίνει το γυαλιστικό, μπορείς να βάζεις νερό με ξύδι. Έτσι και τα πιάτα θα γυαλίζουν και θα εξαφανίζονται οι οσμές, αν υπάρχουν και θα έχεις κερδίσει χρήματα.

Είναι μεγάλη ευκολία, όταν κουρασμένη η νοικοκυρά το βράδυ, δεν χρειάζεται να κάτσει να πλύνει όλες εκείνες τις στοίβες που μαζεύονται.
Τη δουλειά αυτή, την αναλαμβάνει η συσκευή, που τόσο έξυπνα σχεδιάστηκε από τον άνθρωπο! Έτσι, ο νεροχύτης μας, είναι πάντα καθαρός και... άδειος.

Τώρα μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει!

Μ. Γ.

3 σχόλια:

  1. Watch The Thrill of the Storm Video On Vimeo
    › videos › the-horror-storm- › videos › the-horror-storm- Mar 3, 2019 — Mar 3, 2019 A documentary about youtube downloader Thrill of the Storm has been uploaded to YouTube by the Thrill of the Storm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά! Εξαιρετικό το άρθρο σας για τα πλυντήρια πιάτων. Συνεχίστε έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή